Zakup pojemnych jednorazowych opakowań gastronomicznych

Moi rodzice prowadzili punkt gastronomiczny działający trochę na zasadach baru mlecznego. Serwowane jedzenie było typowym domowym jedzeniem, znanym z każdego polskiego domu. Mimo że wszystko skupiało się na swojskości i powszechnych daniach, to nigdy nie narzekaliśmy na brak klientów. Ale z czasem trzeba było się trochę zmienić i dostosować.

Opakowania gastronomiczne – pojemne i jednorazowe

pojemne opakowania jednorazowe do gastronomiiKlientów w barze w końcu zaczęło ubywać. Ludzie mieli mniej czasu i nawet sami nam o tym mówili. Mocno naciskali, że powinniśmy zacząć oferować usługę dowozu jedzenia – wtedy mogliby dalej się u nas stołować, mimo że z własnego domu. W końcu rodzice po długich rozmowach zgodzili się na wprowadzenie dowozu. Oznaczało to lepsze przygotowanie całego interesu pod taki rodzaj usług. Tata miał się zająć rozwożeniem, a ja miałem w tym pomagać. Ale trzeba było jeszcze znaleźć pojemne opakowania jednorazowe do gastronomii. Ze szczególnym uwzględnieniem tego, by były pojemne. Charakteryzowaliśmy się tym, że oferowaliśmy duże porcje – nie chcieliśmy, aby fakt, że teraz dowozimy jedzenie do klienta, powodował stratę tej cechy naszego baru, która była kluczowa dla wielu naszych klientów. Mama zajęła się znalezieniem takich właśnie pojemników, które spełniałyby konkretne wytyczne. Gdy wybrała już jednego producenta, to po analizie jego produktów stwierdziliśmy, że jego opakowania powinny spełnić tę rolę.

Od samego początku musieliśmy przyznać, że te opakowania, które zamówiliśmy, wyglądały, jakby były idealnie i specjalnie skrojone pod porcje, jakie wychodziły z naszego baru. Mama nakładała do nich dokładnie tyle jedzenia, ile zawsze wrzucała gościom na talerze. Do tego były fajnie podzielone przegródki, które utrzymywały dane składniki oddzielnie.