Łódź – wybór firmowego cateringu okolicznościowego

Przeciętny człowiek spędza w biurze prawie 1/3 swojego dnia. Przy tak dużej ilości czasu poświęconego na pracę, ważne jest, aby pracownicy rzeczywiście cieszyli się kulturą biurową i ludźmi, z którymi pracują. Ale jako pracodawcy możemy się zastanawiać, w jaki sposób to osiągnąć? A gdyby tak zaproponować coś, co niemal każdy z nas uwielbia – jedzenie?

Zalety firmowego cateringu okolicznościowego z Łodzi

firmowy catering okolicznościowy - łódźWspólne posiłki w biurze zapewniają pracownikom możliwość spotkania się, nawiązania kontaktów towarzyskich, integracji, a może nawet zaprzyjaźnienia się poza biurem. Komu z nas szybki lunch nie zamienił się w 2-godzinną przerwę? Zapewnienie firmowych obiadów z cateringiem to świetny sposób na zachęcenie pracowników do pozostania w biurze podczas przerw na lunch. Daje im to możliwość interakcji z innymi współpracownikami, a następnie szybkiego powrotu do pracy. Dzięki cateringowi w biurze pracownicy nie muszą wychodzić na lunch i robić dłuższych przerw na lunch. Z kolei obiady z cateringiem pomogą pracownikom efektywniej zarządzać czasem, zapewniając wolną chwilę w środku dnia, wokół której można zaplanować inne rzeczy. Ponadto pomaga im zaoszczędzić pieniądze, ponieważ nie muszą oni cały czas jeść poza domem. I choć kanapki z domu mogłyby być tu rozwiązaniem, chyba każdemu z nas ciężko o poranku wygospodarować chwilę na ich przygotowanie. Zapewnienie bezpłatnego śniadania lub lunchu pracownikom to świetna okazja, aby pokazać, że zależy nam na ich zdrowiu i dobrym samopoczuciu. Serwowanie dobrze zbilansowanych posiłków to świetna alternatywa dla masowo produkowanej żywności i niezdrowych przekąsek. Pokazuje, że firma ceni zdrowie i dobre samopoczucie, jednocześnie prezentując silną kulturę firmy. Catering firmowy może być zarówno codzienny, jak i okazjonalny. Jeśli interesuje nas firmowy catering okolicznościowy – Łódź jest miastem, w którym bez trudu znajdziemy ciekawe oferty. Zwróćmy jednak uwagę na jakość przyrządzanych dań cateringowych.

Ciągłe jedzenie poza domem może również odbić się na zdrowiu fizycznym i psychicznym  pracowników. Jednak promowanie pozytywnych nawyków żywieniowych może pomóc w utrzymaniu zdrowia pracowników. W końcu zdrowy pracownik to szczęśliwy pracownik. Zdrowi pracownicy nie tylko rzadziej chorują, ale także stają się mniej podatni na choroby przewlekłe i mogą kosztować pracodawców mniej ubezpieczenia zdrowotnego.